Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De  Onbeperkt070-prijs in Den Haag gaat dit jaar naar het initiatief om rondvaarten in de Haagse grachten  met een tillift bij de opstap toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. De Aanmoedigingsprijs ging naar het idee om aangepast vervoer aan te bieden tijdens The Hague Contemporary Art Weekend in juli; de Eervolle Vermelding kwam ten deel aan Ezeltherapie voor mensen met een beperking.

Grachtentochten voor iedereen

Chris Schram van de Willemsvaart is er trots op dat het idee van een tillift voor rondvaartbezoekers met een beperking als winnend initiatief uit de bus is gekomen: “Het is geweldig dat we deze prijs hebben gewonnen. Door de tillift te realiseren kunnen we onze boottochten nu nog breder presenteren en meer mensen op de Haagse grachten laten varen. Een mooi detail is dat Koning Willem I de Willemsvaart destijds heeft laten aanleggen voor toeristen, dus die zou het ongetwijfeld geweldig hebben gevonden dat de waterweg nu ook écht voor iedereen toegankelijk wordt.” “In 2020 verwachten we vanwege onder meer de Invictus Games en de Special Olympics Nationale Spelen veel toeristen in Den Haag, waaronder ook veel mensen met een beperking. Wij willen dat zij net zo van onze stad kunnen genieten. Deze tillift maakt dat voor iedereen mogelijk”, aldus Wim Carabain, directeur van Voorall.

Aanmoedigingsprijs toegankelijkheid The Hague Contemporary Art Weekend 2019

De Aanmoedigingsprijs werd gewonnen door Adelheid Smit van The Hague Contemporary Art Weekend 2019 en haar idee om aangepast vervoer aan te bieden tijdens het evenement in juli. “The Hague Contemporary Art Weekend heeft inclusie hoog in het vaandel staan en doet naast het aanbieden van aangepast vervoer, nog veel meer voor inclusiviteit. Zo zijn onder andere alle goed toegankelijke locaties in kaart gebracht, worden er gratis rondleidingen gegeven die zijn aangepast voor rolstoelgebruikers en worden er aangepaste pendelbussen ingezet,” aldus de jury.

Op de foto:

Van links naar rechts: Gaby Loefstop (The Hague Contemporary Art Weekend, winnaar Aanmoedigingsprijs), Voorall-vrijwilliger Ferry Rouw, Andrea Sciacca (BuurtBoerderij De Nijkamphoeve, winnaar Eervolle Vermelding), wethouder Kavita Parbhudayal en Chris Schram (Willemsvaart, winnaar Onbeperkt070-prijs). Foto: Andrew Chin.

Meer informatie:

https://www.onbeperkt070.nl/nieuws-archief/168-onbeperkt070-prijs-gaat-naar-tillift-voor-rolstoelen-bij-willemsvaart

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024