Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Als je snel overprikkeld raakt, is een cultureel uitje naar het museum of het theater niet vanzelfsprekend. Stichting Onbeperkt Genieten heeft met steun van de Hersenstichting en verschillende partners iets nieuws in het leven geroepen om deze culturele gelegenheden toegankelijker te maken: de Prikkelarme Cultuuragenda.

Prikkelarm cultuuraanbod

In de cultuuragenda vind je het prikkelarme cultuuraanbod van Nederland. Hierdoor zijn culturele uitstapjes voor meer mensen toegankelijk. Je kan filteren op faciliteiten, aanbod en regio om een uitje te kiezen dat bij jou past. Er zijn steeds meer partners die zich gaan aansluiten, waardoor steeds meer aanbod beschikbaar komt. Neem vooral eens een kijkje in de cultuuragenda!

Ook leuk en prikkelarm

21 juni: symposium over prikkelarm museumaanbod

Stichting Onbeperkt Genieten organiseert samen met Museum van de Geest een symposium over de uitdagingen en mogelijkheden van een prikkelarm museumaanbod.

Dit symposium is speciaal ingericht voor musea en museumprofessionals die aan de slag willen met een prikkelarme programmering. Op de website van Onbeperkt Genieten vind je meer informatie over het programma. Een leuk voorbeeld van hoe een activiteit tijdens de Week van de Toegankelijkheid eruit kan zien!

23 juni: Dag van de Overprikkeling

Donderdag 23 juni is de De Dag van de Overprikkeling. Rondom die dag zijn diverse prikkelarme programma’s en openstellingen georganiseerd. Op de nieuwe Prikkelarme Cultuuragenda vind je al de meeste activiteiten. Of neem een kijkje op de website van de Dag van de Overprikkeling voor meer informatie!

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024