Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Op De Grote Samenspeeldag is er voor elk kind iets leuks te doen. Het terrein en de activiteiten worden zo goed mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt en er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen. De professionele spelbegeleiders hebben veel ervaring met kinderen vanaf 6 jaar, met en zonder beperking; zij zorgen ervoor dat elk kind een onvergetelijke dag heeft en niemand buiten spel staat.

26 juni in Nieuwegein

Hou je van spelen, dansen, knutselen, lol en muziek maken? Kom dan zondag 26 juni naar De Grote Samenspeeldag op Fort de Batterijen in Nieuwegein. Ga samen met andere kinderen een avontuurlijke challenge aan, geniet van de straatartiesten, doe mee aan de activiteiten en kom smullen bij de food trucks. Het aantal kaartjes is beperkt dus meld je snel aan!

Onvergetelijke dag voor kinderen en ouders

Er zijn de hele dag leuke dingen te doen. Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je meedoet. Maak muziek met muzikanten, verbeter je rolstoelskills (ook als je geen rolstoel hebt), zet jezelf op de foto met onze fotospiegel, speel de vetste games, verwen je zintuigen in de snoezelruimte, ga watersporten met Sailwise, doe een DJ-workshop met DJ Cripple X, steel de show met Circus Sambal – en nog veel meer!

Ouders kunnen aansluiten bij inspirerende workshop, waar deskundigen laten zien hoe je kinderen kunt stimuleren om samen te spelen. En natuurlijk kunnen ouders genieten van de food trucks, de artiesten, de prachtige locatie én hun spelende kind.

De Speeltuinbende

De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door De Speeltuinbende. Deze stoere club zet zich ervoor in dat álle kinderen, samen kunnen spelen. Want spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je ontwikkeling. Helaas staan kinderen met een beperking vaak langs de zijlijn, omdat speelplekken voor hen niet toegankelijk zijn of omdat ze zich niet welkom voelen. Gelukkig weet De Speeltuinbende, met meer dan tien jaar ervaring, precies hoe je ervoor zorgt dat élk kind mee kan doen.

Meer informatie en aanmelden

De Grote Samenspeeldag is 26 juni van 11:00 tot en met 16:00 uur op het terrein van Fort de Batterijen in Nieuwegein. Kaarten kosten €3,95 per persoon voor de hele dag. Leden van de Speeltuinbende hebben gratis toegang. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar speeltuinbende.nl/degrotesamenspeeldag.

 

Het werk van de Speeltuinbende wordt mogelijk gemaakt door de donateurs en vrijwilligers van Stichting het Gehandicapte Kind. De Grote Samenspeeldag is mede mogelijk dankzij een gift van de Nationale Postcode Loterij.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024