Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

vrouwelijke gebarentolk gebaart houden van

Een week voor de start van de Week van de Toegankelijkheid scherpt het kabinet de coronamaatregelen aan. Corona dreigt Nederland wederom op slot te zetten. Gelukkig hebben veel organisaties, ondanks de corona, besloten dit jaar gewoon mee te doen aan de Week van de Toegankelijkheid.

Dat betekent dat er volgende week overal in het land – maar vooral online – aandacht gevraagd zal worden voor digitale toegankelijkheid. Webinars, lezingen, testen van websites, digitale rondleidingen, tv-programma’s, onderscheidingen en ontspanning: het komt volgende week allemaal voorbij!

Online opening met muziekgebarentolk

Komende maandag (5 oktober) opent Ieder(in) samen met verschillende partners de Week van de Toegankelijkheid met een online festival. Er is een talkshow met ervaringsdeskundigen, er zijn workshops en er is muziek. En niet alleen de talkshow en diverse workshops, ook de muziek is met gebarentolk.

Inschrijven voor het festival is niet meer mogelijk. Onderdelen van het festival worden na de opening online gezet en kunnen dus door iedereen naderhand alsnog bekeken en beluisterd worden.

‘In het land’ ook veel online

Gemeenten, bedrijven, universiteiten, musea, theatergezelschappen; steeds meer organisaties hebben de Week van de Toegankelijkheid ontdekt en doen mee. Veel van deze ‘organisaties in het land’ gaan dit jaar ook online.

Er zijn meerdere webinars over digitale toegankelijkheid. In Den Haag en West Betuwe wordt de gemeentewebsite getest. En in Wolvega nemen ze de website Politie.nl onder de loep. FIELDLAB geeft meerdere lezingen, zoals Samen werken aan lokale inclusie agenda in coronatijd en Verkenning toegankelijke digitale dienstverlening.

Luchtig

En er zijn luchtige activiteiten, die niet veel om het lijf lijken te hebben, maar daarmee niet minder impact hebben. Zoals in de gemeente Breda. Daar organiseren ze Het Gebaar van de Dag. Elke dag een ander gebaar online; twee gebaren van de gemeente Breda en drie algemene gebaren. In Ede kun mee doen aan de Fotowedstijd ‘Ziet u inclusie in Ede’. Den Bosch organiseert een High tea IT. En Rotterdam kan je vanuit je luie stoel ontdekken met een audiotour Rotterdam met je ogen dicht.

Waar is wat te doen?

Alle aangemelde activiteiten kun je vinden in de provincielijst en op de activiteitenkaart. Staat jouw activiteit er nog niet bij? Meld hem aan en we zetten hem vandaag of maandagochtend alsnog voor je op de kaart.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024