Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Buzz Buddy zorgt ervoor dat cliënten met een verstandelijke beperking zelfstandig kunnen reizen met behulp van een tracker met GPS-functie en niet meer met speciaal vervoer of begeleider.

 
Cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Cavent reisden voorheen met een speciaal busje of taxi of met een begeleider. Nu reizen ze zelfstanding met Buzz Buddy. Buzz Buddy is een tracker met GPS-functie. De tracker bevat een voorgeprogrammeerd telefoonnummer met alarmknop waarmee hulp ingeroepen kan worden door de cliënt. Begeleiders en familieleden kunnen inloggen in een webportal en zien waar de cliënt zich bevindt.
 

Eerste prijs

Een onafhankelijke jury verkoos Buzz Buddy tot winnaar van de Univé Paludanus Prijs omdat het zelfstandig reizen het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en vrijheid aanzienlijk vergroot. "Het vereist veel moed voor zowel de ouders als de organisatie om cliënten in hun kracht te laten en niet te laten lijden door angst", aldus juryvoorzitter en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. "De Buzz Buddy geeft hen het vertrouwen dat daarvoor nodig is." Het zelfstandig reizen vergroot aanzienlijk het gevoel van eigenwaarde, het zelfvertrouwen en vrijheid.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024