Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

'Welkom bij de club' was ons motto vorig jaar. En dat is het ook dit jaar! U heeft in grote getalen aangegeven dat dit een thema is waar u veel mee kunt. Ieder(in), Oogvereniging en NVVS besloten daarom dat we ook in 2015 aandacht blijven vragen voor een toegankelijk verenigingsleven.

In 2014 zijn er overal in het land veel bijzondere activiteiten georganiseerd; niet alleen door organisaties van mensen met beperkingen, maar ook door gemeenten en verenigingen. Dit jaar verwachten we nog meer activiteiten. De inspirerende ervaringen uit 2014 zullen daarbij zeker helpen. Toegankelijkheid werkt nou eenmaal aanstekelijk.

Meer variëteit

Maar de uitdaging zit ‘m niet alleen in meer activiteiten, maar ook in meer variëteit. Vorig jaar waren er veel sportverenigingen die activiteiten organiseerden. Maar ook de handwerkclub, de historische vereniging, de gezelschapsvereniging, schilderclub en de meer dan 140.000 andere verenigingen en clubs hebben er baat bij als zij hun deuren openen voor mensen met een beperking.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024