Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Ondernemers in Roermond maken hun bedrijf toegankelijk (ook) voor mensen met een beperking. Oproep om met voorbeelden te komen van bedrijven die voor mensen met een beperking toegankelijk zijn, dit in aanloop naar de Week van de Toegankelijkheid. Voor 1 juli kunnen de goede voorbeelden worden aangemeld bij Gehandicaptenplatform Roermond.

Geef jij het goede voorbeeld?
Voor de ‘Week van de Toegankelijkheid’ is het Gehandicaptenplatform op zoek naar goede voorbeelden van toegankelijke verenigingen, bedrijven en organisaties. Het gaat om zowel fysieke toegankelijkheid als gastvrijheid/open staan voor mensen met een beperking. Tijdens de Week geven gemeente Roermond en het Gehandicapten Platform Roermond extra aandacht op toegankelijkheid van onze stad voor mensen met een beperking.

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: zij vullen hun vrije tijd zelf in, ze doen de dingen die  ze zelf willen doen, maar voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, wandelgebieden, winkels, etc. Deze toegankelijkheid kan (nog) beter.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden waar het al goed gaat!

In de ‘Week van de toegankelijkheid’ (7 t/m 11 oktober) willen ze goede Roermondse voorbeelden laten zien door jouw vereniging of bedrijf in beeld te brengen. Dat levert promotie op en inspiratie voor anderen.

Is jouw vereniging, bedrijf of organisatie gastvrij en fysiek toegankelijk voor mensen met een beperking meld dit dan voor 1 juli 2019 bij:

Norbert van Dooren, Gehandicapten Platform Roermond info@gehandicaptenplatform-roermond.nl of Pauline Buurman, projectleider VN Verdrag mensen met beperking paulinebuurman@roermond.nl.

Ook voor vragen kun je bij hen terecht.

Bron: KHN

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024