Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

KNMI wint toegankelijkheidsprijs 2001 meest toegankelijke website.

Het KNMI heeft de Toegankelijkheidsprijs 2001 gewonnen voor de meest toegankelijke website. Deze uitreiking vond plaats tijdens de Slotmanifestatie van de Week van de Toegankelijkheid, op het terrein van Bio-Vakantieoord in Arnhem. Dit jaar waren er twee Toegankelijkheidsprijzen te vergeven: een voor de meest toegankelijke internetsite en een voor de meest toegankelijke recreatievoorziening.

Drie websites waren genomineerd voor de Toegankelijkheidsprijs 2001 voor de meest toegankelijke internetsite: de site van het KNMI, de site van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de site van het Gehandicaptenplatform Oosterhout.
De winnaar, het KNMI, ontving de Toegankelijkheidsprijs uit handen van Pascal Ursinus, ambassadeur van Drempels Weg voor mensen met een auditieve handicap. Kees Lemcke nam de prijs namens het KNMI in ontvangst.

Slotmanifestatie Week van de Toegankelijkheid
De prijsuitreikingen zijn een onderdeel van de Slotmanifestatie, waarmee de Week van de Toegankelijkheid wordt afgesloten. Tijdens deze Week, die van 1 t/m 5 oktober 2001 plaatsvond, vragen lokale organisaties van ouderen en gehandicapten aandacht voor toegankelijkheid van voorzieningen zoals winkels, sportaccommodaties, natuurgebieden en internet.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024