Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In 2006 organiseert het Landelijk Bureau Toegankelijkheid voor de zevende maal de Week van de Toegankelijkheid. Het thema is dit jaar ‘openbaar vervoer’.

Beslissingen over de plaatselijke toegankelijkheid worden vooral genomen door lokale overheden en andere opdrachtgevers. Veel lokale Patiënten- en Cliëntenplatforms en Platforms van Ouderen en Gehandicapten zijn actief om binnen de gemeente de noodzaak van toegankelijkheid onder de aandacht te brengen. Voor veel platforms is de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid een welkome versterking is van de activiteiten. Tegelijkertijd is in de voorgaande 6 jaar gebleken dat een brede actie op grote steun van plaatselijke en regionale pers kan rekenen.

(Openbaar) vervoer
De Week van de Toegankelijkheid vindt plaats van maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober 2006. Het thema is dit jaar: (openbaar) vervoer. Er is voor dit thema gekozen omdat toegankelijk openbaar vervoer (OV) in Nederland nog lang niet overal gerealiseerd is, terwijl dat voor veel mensen met een functiebeperking een voorwaarde is om zich te kunnen verplaatsen en daarmee essentieel is om te kunnen werken, sporten of theater en familie te bezoeken.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024