Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Lid zijn van een sportclub. Samen de natuur in. Je lekker in het zweet werken in de sportschool. Je favoriete team aanmoedigen langs het veld. Na afloop een drankje in de kantine. Sporten en bewegen is belangrijk voor ieder mens. Daarom vragen we tijdens de Week van de Toegankelijkheid 2010 aandacht voor sport- en beweegmogelijkheden voor iedereen. De week vindt plaats van 8 tot en met 15 oktober. Op 8 oktober vindt er een groot startevenement plaats en de week wordt afgesloten met de 40e Dag van de Witte Stok.

Van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 oktober vragen mensen met een beperking en hun belangenbehartigers in heel Nederland aandacht voor de toegankelijkheid van sport en bewegen door mensen met een beperking of chronische ziekte. De toegankelijkheid van sport en bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Mensen met een beperking sporten of bewegen veel minder vaak dan mensen zonder beperking.

Activiteiten
Tijdens de Week worden er vele activiteiten georganiseerd in dorpen en wijken. De organisatoren van die activiteiten zijn vaak verbonden aan een zogeheten Platform of Gehandicaptenraad. Ze bezoeken sportlocaties om te bekijken hoe toegankelijk deze zijn en ze vragen verenigingen om samen met hen aandacht te besteden aan de week en het thema.

Startdag
De locatie van de startdag van de Week van de Toegankelijkheid (8 oktober) is Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht. Tijdens deze startdag is velgbal uitgeroepen als beste inzending van de prijsvraag Sport en bewegen die de Week van de Toegankelijkheid heeft uitgeschreven. De winnaars zijn Efraim Papilaja en Wim Lange.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024