Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Ervoor zorgen dat iedereen op vakantie kan, ongeacht de zorg die nodig is. Dan gaat het niet alleen om geplande zorg, maar ook bij acute zorg kan er direct ter plekke geholpen worden. Zorg op locatie bundelt daarom krachten van recreatiebedrijven en zorgverleners. In 2016 bleek al dat de vraag hiernaar zeer groot is.

Oprichtster Carla Mastenbroek vertelt over het succes van vorig jaar: “Mensen met een lichte zorgvraag, denk aan die mevrouw met borstkanker, die meneer met een stoma en het gezin met een autistisch kind, kunnen vaak niet op vakantie als ze niet iets regelen voor wat betreft zorg. Ze willen meestal niet naar een speciaal verblijf voor mindervaliden, maar juist naar een ‘gewone’ camping of hotel. Als een recreatieverblijf zich aansluit als zorglocatie zorgen wij ervoor dat er de meest kwalitatieve zorg geleverd wordt.”

Extra klanten

Met de subsidie kan Mastenbroek verder uitbreiden: “We gaan onze website, waarop mensen zoeken naar vakantieadressen inclusief zorg, verder automatiseren. Zo wordt het voor hen nog makkelijker om een vakantie inclusief zorg te boeken. De bij ons aangesloten recreatiebedrijven en zorgverleners krijgen zo extra klanten zonder dat ze daar zelf de pr of acquisitie voor hoeven te doen.” Ook worden de deelnemersvoorwaarden voor zorgverleners en recreatieondernemers verder doorontwikkeld. Zo blijft kwaliteit hoog in het vaandel staan.

 www.zorgoplocatie.nl

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024