Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Sportvereniging PHDES uit Landgraaf is in de prijzen gevallen: de vereniging heeft een Welkom bij de club-vlag gewonnen van de Week van de Toegankelijkheid.

PHDES is een sportvereniging die mensen met een beperking welkom heet bij de club’, vertelt Jorien Keulen, die de sportvereniging voordroeg namens de Toegankelijkheidsdag in Landgraaf. Zo heeft PHDES heeft binnen de jazzdansafdeling een dansgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking en kinderen met gedragsproblematiek met een ontwikkelingsleeftijd van 4-12 jaar. 

Anderen helpen

‘Maar PHDES denkt niet alleen aan de eigen club’, vertelt Keulen. ‘Op 7 oktober geeft de vereniging de bezoekers van de Toegankelijkheidsdag uitleg over het omgaan met mensen die een beperking hebben. Ook maken ze hierover een flyer met Zuyd Hogeschool. Door de inzet van PHDES kan het verenigingsleven voor mensen met een beperking toegankelijk worden.’ De Gehandicaptenraad Landgraaf overhandigt de vlag aan PHDES tijdens de Toegankelijkheidsdag op 7 oktober.

Vrijdag vlaggendag

Of het nu gaat om voetbal, de schaakclub of een wijkvereniging: het komt vaak voor dat verenigingen niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daar wil de Week van de Toegankelijkheid verandering in brengen: van 5 t/m 10 oktober zetten verenigingen in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Elke vrijdag in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt er één vlag verloot. Iedereen kan een toegankelijke vereniging voordragen die een vlag verdient.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024