Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

RTV Holland komt in de Week van de Toegankelijkheid dagelijks met radioprogramma's vanuit zorgorganisatie ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht. Bewoners met een verstandelijke beperking en psychische problematiek voeren zelf de redactie.

De opnamen gaan over het leven en werken binnen ASVZ en worden gemaakt over het hele terrein van locatie Merwebolder. De bewoners maken de programma’s onder begeleiding van medewerkers van RTV Holland; zij zoeken zelf de onderwerpen en stellen de vragen.

Onbeperkt

Het is voor het eerst dat mensen met een beperking radio maken op een Nederlandse zender. De omroep spreekt van een uniek experiment. ‘Wij willen laten zien dat deze mensen tijdens een dagbesteding mooie programma's kunnen maken. Onbeperkt. Met hun eigen ideeën’, zegt Peter Donk, programmaleider van dé Nederlandse internetomroep RTV Holland. Het initiatief wordt financieel ondersteund door ASVZ en het Dela Goededoelenfonds.

De uitzendingen komen van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober dagelijks tussen 11.00-12.00 uur vanuit ASVZ locatie Merwebolder en zijn te horen op RTV Holland. De herhalingen zijn om 17.00 uur en om 23.00 uur.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024