Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid hield Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) op 10 oktober een rolstoelrit. "De tocht is in eerste instantie bedoeld voor raadsleden, wethouders en gemeenteambtenaren. Fleur Imming en Menno Tigelaar, die het sociaal domein in hun portefeuille hebben, deden mee", vertelt Joost van der Zwart, secretaris van het GPPA in DeStadAmersfoort.nl

Zo maken de trappen de nieuwe bibliotheek aan het Eemplein ontoegankelijk voor rolstoelrijders en mensen die slecht ter been zijn. Natuurlijk is in de historische binnenstad niet alles aan te passen. Maar er kan wel veel meer rekening met rolstoelvriendelijkheid gehouden worden, volgens het GPPA. 

De rolstoelrit zorgde ervoor dat de deelnemers beter zicht kregen op de belemmeringen waar mensen met een lichamelijke of visuele handicap tegenaan lopen. Het leidde in ieder geval tot vragen in de gemeenteraad door Ben Stoelinga, fractievoorzitter van Amersfoort2014. "Vorige week heb ik zelf mogen waarnemen dat er nog niets is veranderd aan de situatie, zoals die bij de opening van de bibliotheek was."

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024