Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Een goed toegankelijk festival levert winst op voor iedereen. De bezoekersaantallen stijgen, de waardering en positieve mond-op-mond reclame voor het festival nemen toe en ook mensen met een beperking voelen zich welkom. Maar waar moet je allemaal aan denken als je je festival of evenement echt voor iedereen toegankelijk wil maken? Het Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie ontwikkelde hiervoor een routekaart. Maak er gebruik van!

De routekaart richt zich op de organisatie van een festival, maar is ook bruikbaar voor organisatoren van kleinere evenementen. Een eenduidige aanpak of vaste checklist voor de organisatie van een toegankelijk festival of evenement bestaat niet. Maar voor ieder festival geldt dat extra aandacht voor toegankelijkheid nodig is voor bezoekers met een lichamelijke-, zintuiglijke-, mentale- en/of verstandelijke beperking en/of mensen met een chronische ziekte.

De routekaart bestaat uit vijf hoofdstukken:
1. Toegankelijkheidsafspraken bij festivals
2. Communicatie over toegankelijkheid
3. Productie van het festival
4. Festivalterrein
5. Festivalbeleving

Meer informatie vind je op de website van Coalitie voor Inclusie.

Download hier de Routekaart Toegankelijke Fetivals (pdf – 2MB).

De routekaart is een initiatief van het Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie. De Themanetwerk heeft informatie voor de organisatoren, voor gemeenten en voor bezoekers.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024