Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Woonlocatie Duinwijklaan in Beverwijk, onderdeel van de Hartekampgroep, organiseerde een koffieochtend met Tennisclub Westerhout. Ouder wordende cliënten maakten kennis met de buren: de tennisvereniging. Van samen koffiedrinken kwam de uitnodiging om ook eens een balletje te komen slaan. Was het doel van de Prokkel aanvankelijk niet meer dan een ontmoeting met de buren, het resultaat is dat de bewoners nu eens per week tennissen.

 

In november 2011 kwamen 36 cliënten van de Hartekamp Groep, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, wonen op de Duinwijklaan 28. De woning grenst aan de tennisbaan van BLTC Westerhout. Twee jaar later nodigde het bestuur van BLTC Westerhout hun buren, de bewoners, uit op de koffie. 

Hou het klein

 
Het bezoek werd met hulp van het personeel van de dagbesteding van de bewoners gerealiseerd. Op vrijdagochtend werd er altijd door ouderen getennist. Zij hielpen nu bij het duwen van rolstoelen en het bij de hand nemen van bewoners. De reacties waren enorm enthousiast. De bewoners werden verwend met koffie, lekkers en kleine cadeautjes.

Dicht bij huis

Van samen koffiedrinken kwam de uitnodiging om ook eens een balletje te komen slaan. Het gevolg is dat bewoners die moeilijk te motiveren zijn tot bewegen, nu wekelijks een half uur per week met veel plezier aan het tennissen zijn. Na de winterstop is het tennissen gewoon doorgegaan. Er wordt niet meer vreemd opgekeken van buren met een beperking.

Verder lezen

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024