Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Op 26 september vindt het eerste concert plaats van de Stichting Friends Meet (disabled) Friends Music Events. Speciaal voor mensen met én zonder een beperking.

Concerten zijn voor mensen met een beperking vaak moeilijk te bezoeken. Dat heeft Ria Kuiper zelf ondervonden. ‘Tot september 2009 ging ik graag naar concerten en andere muzikale evenementen. Daarna ging het niet meer, door mijn herseninfarct op 45-jarige leeftijd. Mijn linkerhelft was uitgeschakeld en ik was snel overprikkeld. Ik merkte dat daardoor ook mijn bestaande contacten met vrienden afnamen.’

Prikkelarm

Zo is het idee ontstaan voor de Stichting Friends Meet (disabled) Friends Music Events, een erkend goed doel dat sfeervolle muziekevenementen organiseert voor (lichamelijk) beperkte en/of prikkelgevoelige vrienden én hun ‘gezonde’ vriend of vriendin. Het zijn concerten die overdag plaatsvinden, makkelijk te bereiken en goed toegankelijk zijn. Zonder flitsend licht en oorverdovend geluid. Kuiper: ‘Zo geniet je samen van een concert én je hebt de volgende dag heb je nog energie.’

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024