Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Zit u in een rolstoel, of kent u iemand in uw omgeving die slecht ter been is? Geef u dan samen op voor een Help Mee-uitje en doe mee met de ANWB Museumcheck.

Ook in 2014 organiseert de ANWB Museumcheck weer een Museumcheck. Dit keer met 23 musea verspreid over heel Nederland. Iedereen die minder mobiel is kan als vrijwilligersduo meedoen in de maanden oktober en november, op een moment dat het hen samen goed uitkomt.

ANWB Museumcheck

De ANWB zet zich er voor in om het minder mobiele mensen mogelijk te maken zonder belemmeringen een attractie te bezoeken. De mate van toegankelijkheid wordt enerzijds bepaald door de breedte van deuropeningen, of de hoogte van drempels. Maar nog meer door het gevoel welkom te zijn met een rollator of een rolstoel.

Daarom gaan ANWB Vrijwilligers dit najaar samen met minder mobiele vrijwilligers op pad om 23 musea in Nederland te checken en te adviseren op toegankelijkheid en gastvrijheid. Geen harde centimeters, maar een positieve instelling en opbouwende verbeterpunten van ervaringsdeskundigen. Hiermee helpen we musea om het voor minder mobiele nog leuker te maken een museum te bezoeken. En door de resultaten te delen op anwb.nl/landvananwb weten minder mobiele bezoekers straks nog beter in welke musea ze zonder belemmeringen een leuke dag uit kunnen hebben. 

Voor wie?

De ANWB Museumcheck is er speciaal voor personen met een fysieke beperking met betrekking tot de mobiliteit en/of personen in de directe omgeving van deze mensen. Mensen in een rolstoel, of mensen die een loophulpmiddel gebruiken en hun vrienden, familie of kennissen. Samen gaan zij als vrijwilligersduo op pad.

Aanmelden

Er is veel belangstelling voor de ANWB Museumcheck én nog plaats voor 1.000 vrijwilligers. Meld je hier aan.. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024