Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Altijd al eens willen schieten? In Den Haag kunnen mensen met een beperking tijdens de Week van de Toegankelijkheid kennismaken met de schietsport.

Een lichamelijke beperking moet geen belemmering zijn om de sport die je leuk vindt te beoefenen, vinden ze bij Schietclub Loosduinsche Burgerwacht. Daarom is het verenigingsgebouw toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel, rollator en scootmobiel.

Hogere leeftijd
‘Onze vereniging heeft enkele leden met een lichamelijke beperking. Daaraan ligt uitsluitend de hogere leeftijd aan ten grondslag’, vertelt 2e secretaris Wim van Soldt. ‘Een andere vereniging die gebruikmaakt van ons gebouw, heeft ook een aantal leden met een visuele of lichamelijke beperking.’

Schietsteun
‘Voor mensen met een visuele beperking bestaat de mogelijkheid om een luchtwapen met optisch richtmiddel te gebruiken’, zegt Van Soldt. ‘De hoogte van de toon geeft de schutter aan of hij op het midden van de kaart richt. En de software geeft door gesproken woord aan waar zijn schot gevallen is. Wie in een rolstoel zit, kan met een schietsteun het wapen op de juiste hoogte houden.’

Ervaren instructeurs
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid zijn mensen met een beperking welkom bij Schietclub Loosduinsche Burgerwacht op 5 oktober van 19 uur tot 23 uur en 10 oktober van 13 uur tot 17 uur. Er zijn ervaren instructeurs aanwezig die het schieten met luchtdrukwapens begeleiden.

Bekendheid
De schietclub hoopt op veel belangstelling. ‘We geven bekendheid aan de Week van de Toegankelijkheid via advertenties in dagbladen, op onze website, in de nieuwsbrief en bij andere sportverenigingen.’ Ook is de activiteit ingevoerd op de activiteitenkaart van de Week van de Toegankelijkheid.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024