Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Is uw vereniging goed toegankelijk? Om daarachter te komen, heeft de Week van de Toegankelijkheid een handige schouwlijst gemaakt.

Iedereen ervaart een ruimte op zijn eigen manier. ‘Schouwen’ is een manier om de ervaringen van gebruikers in kaart te brengen. Is de ruimte goed bereikbaar? Zijn alle faciliteiten toegankelijk? Is de service goed? Een schouwlijst vraagt naar ervaringskennis van mensen. Het gaat dus niet om het meten in centimeters, graden en hoeken.

Schouwploeg

Het is belangrijk dat een schouwploeg bestaat uit mensen met verschillende beperkingen, bijvoorbeeld een motorische beperking, een zintuigelijke beperking en een verstandelijke beperking. Het voorkomt dat de schouw alleen gaat over toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen met een rolstoel.

Schouwlijst

Gaat u met een schouwploeg op pad? Gebruik dan de schouwlijst van de Week van de Toegankelijkheid. Hij is eenvoudig te gebruiken en in te vullen; de vragen zijn alleen met JA of NEE te beantwoorden.

Meer schouwlijsten

De Week van de Toegankelijkheid heeft verschillende schouwlijsten ontwikkeld, waaronder een voor het schouwen van verenigingen. Andere thema’s zijn:
– openbare ruimten (straten, stegen, parken, pleinen)
– kustgebieden
– supermarkten
– bungalowparken
– culturele instellingen
– sportaccommodaties.

Alle schouwlijsten zijn verkrijgbaar via info@weekvandetoegankelijkheid.nl. U kunt ook bellen: 030 720 00 00. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024