Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Waarmee kun je rekening houden als je de toegankelijkheid van een uitgaansgelegenheid wilt toetsen? De Week van de Toegankelijkheid stelde op basis van de ervaringen uit 2016 een 8-punten checklist op. Dit zijn basiszaken om de toegankelijkheid snel te toetsen. Met de uitkomsten van deze check kun je het gesprek aangaan over toegankelijkheid met de horecaondernemer of organisatoren van een evenement.

In de checklist staan een aantal praktische vragen om te bekijken of een café, restaurant, evenement of festival toegankelijk zijn voor gasten met een beperking. Het gaat om de toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking, bejegening en gastvrijheid, geluid en verlichting (belangrijk voor mensen met b.v. een zintuigelijke beperking). De checklist Uitgaan 2017 is hier te downloaden. 

Uitgebreide schouwlijst

De snelle checklist is geen officiële schouwlijst. Als je uitgebreider wilt bekijken hoe het staat met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld een cafe, restaurant of festival, kun je de langere schouwlijst gebruiken. Lees dan eerst de toelichting op hoe die schouwlijst gebruikt kan worden. De officiële schouwlijst kan hier worden gedownload.

Laat het ons weten

Gebruik je de snelle checklist? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen daarmee! Stuur ons aub een mail: info@weekvandetoegankelijkheid.nl

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024