Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

man in rolstoel in een hotelkamer

Solgu onderzoekt, samen met Utrecht Marketing, de toegankelijkheid van hotels in Utrecht voor rolstoelgebruikers. Hoteleigenaren krijgen daarbij advies over wat er moet gebeuren om hun hotel optimaal toegankelijk te maken voor gasten die een rolstoel gebruiken.

Toegankelijkheidssubsidie van de gemeente

Met dit advies kan de hoteleigenaar de toegankelijkheidssubsidie aanvragen bij de gemeente Utrecht. De gemeente draagt maximaal 40.000 euro bij per aanvraag. Elke aanvraag moet voorzien zijn van een advies van het Solgu of een andere belangenbehartiger.

Leerzaam voor studenten

Twee studenten van het ROC Midden Nederland testen hotels in Utrecht op toegankelijkheid. Britt Lodder en Anna Spek zitten in het laatste jaar van de opleiding Facilitair Management en lopen stage bij het Solgu. Ze vinden het heel leerzaam om deze stage te doen. Ze zien nu wat er allemaal komt kijken bij goede toegankelijkheid. Dit kan later in hun werk heel waardevol zijn.

Informatie voor de website van het hotel

Het onderzoek levert voor het hotel ook nog informatie op die zij kunnen plaatsen op de eigen website. Dat is een voordeel, want mensen met een beperking vinden het fijn om volledige informatie te vinden over de toegankelijkheid, ook als het hotel niet volledig toegankelijk is. Deze informatie komt voort uit de checklist die Britt en Anna gebruiken bij hun onderzoek.

Meer lezen? Ga naar de website van Solgu:

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024