Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Sportclub Litac in Lichtenvoorde is in de prijzen gevallen: de vereniging heeft een Welkom bij de club-vlag gewonnen van de Week van de Toegankelijkheid.

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ wil de 16e Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. In september kan iedereen een toegankelijke vereniging voordragen die een vlag verdient.

Tennis voor iedereen

Op vrijdag 11 september ging de Welkom bij de club-vlag naar tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac in Lichtenvoorde. Litac werd voorgedragen door stichting BOOG (Belangen Organisatie Oost Gelre). ‘Bij Litac staan de deuren open voor iedereen, zowel voor prestatie als voor recreatie, van jong tot oud’, vertelt Theo Bloemenkamp van BOOG. ‘De vereniging besteedt volop aandacht aan mensen met beperkingen die willen sporten. Het gebouw is toegankelijk en de trainsters hebben speciale opleidingen gevolgd.’ Litac biedt dynamictennis (dat wordt gespeeld met een zachte bal) voor zowel de jeugd als voor senioren. ‘Verder is er tafeltennis en schuiftafeltennis met ruime begeleiding. De spelers zijn reuze enthousiast.’ BOOG gaat de vlag zelf aan Litac overhandigen tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Vrijdag vlaggendag

Of het nu gaat om voetbal, de schaakclub of een wijkvereniging: het komt vaak voor dat verenigingen niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daar wil de Week van de Toegankelijkheid verandering in brengen: van 5 t/m 10 oktober zetten verenigingen in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ook geven we vrijdag in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid een vlag cadeau.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024