Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Het ROC Midden Nederland vindt het belangrijk dat studenten leren wat toegankelijkheid is en wat ontoegankelijkheid betekent in het dagelijkse leven van mensen met een beperking. De studenten gaan zelf op onderzoek. 

Het thema toegankelijkheid is daarom vast onderdeel van hun opleiding geworden. Studenten van het Welzijnscollege van het ROC voeren – voor de derde keer op rij – een project uit rondom de Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar wordt ingezoomd op de horeca in Utrecht. 

Inzicht krijgen

De studenten voeren in de periode september-november verschillende opdrachten uit waarmee ze inzicht krijgen in de behoeften van mensen met een beperking en hoe de horeca in Utrecht hierop inspeelt. Zo gaan ze zelf op pad met rolstoelen, brillen en oorbeschermers om te ervaren hoe het is om met een beperking de stad in te gaan. Ook gaan ze in gesprek met een aantal gehandicapten en chronisch zieken. 

Vlogs

Het resultaat van hun veldwerk wordt op 11 november in videologs (vlogs) gepresenteerd aan een ervaringsdeskundige vakjury vanuit Ieder(in), Movisie en de Gemeente Utrecht. Via de website van de Week van de Toegankelijkheid, www.weekvandetoegankelijkheid.nl, houden we u op de hoogte van de resultaten!

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024