Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Oudere vrouw met kleindochter kijken samen op telefoon

Hoe maak je digitale games toegankelijk voor vijftigplussers met een visuele beperking? Die vraag legde Stichting Accessibility neer bij studenten van Hogeschool Utrecht. De studenten bedachten de Spellencast: een podcast die spelontwikkelaars koppelt aan mensen met een visuele beperking.

Podcast toegepast op gebruiker

Een spelletje Wordfeud of Trivia Crack spelen met je kinderen – voor veel vijftigplussers is het een leuke manier om zichzelf uit te dagen en contact te houden met familie. Maar als het gezichtsvermogen afneemt, wordt het steeds ingewikkelder om aan deze spellen mee te doen.

Een van de studenten legt uit: “Het idee is dat de podcast wordt georganiseerd door stichting Accessibility. Elke aflevering wordt er een spel gekozen waar de luisteraar doorheen wordt geleid en waarin het spel gereviewd wordt. Bij de podcast zijn aanwezig: een host vanuit Stichting Accessibility, een gastspreker uit de doelgroep, die de behoeftes van de luisteraars deelt, en een spelontwikkelaar die het spel toegankelijker kan maken. Via Whatsapp of de website kunnen de luisteraars hun behoeftes delen of zich aanmelden als gastspreker.”

Stichting Accessibility gaat het idee van de studenten verder uitwerken en toepassen.

Bron: hu.nl 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024