Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Rocks ’n Rivers exploiteert sinds 2016 het Klim & Avonturenbos bij landgoed de Roovertsche Leij in Goirle. Daar kan iedereen onbezorgd buitenspelen in de natuur. Ongeacht financiële, fysieke of geestelijke beperkingen. Ze hebben ook het plan voor een toegankelijk Avonturenpad.

Bij de bouw van het Klim & Avonturenbos is gewoon rekening gehouden met mensen met een beperking. Zo is één van de hoogteparcoursen rolstoeltoegankelijk. Ook zijn ‘extreme’ activiteiten (zoals de vrije val van 12 meter en de Big Swing van 10 meter) toegankelijk gemaakt.

Plan Avonturenpad

Rocks ’n Rivers heeft het plan om ook het gratis Avonturenpad “Survival of the Fittest” rolstoeltoegankelijk te maken. In samenwerking met Brabants Landschap is dit pad in 2016 aangelegd om mensen kennis te laten maken met leven in de natuur. Onderweg zijn er uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen en tunnelbuizen.
Om het pad toegankelijker te maken moeten tunnelbuizen worden verbreed en aanpassingen gedaan aan de hindernisbaan, de slingeropdracht en de twee extra bruggen over het water voor mensen in een rolstoel. Daarbij komt er ook een voelkast als alternatief voor het blotevoetenpad.

ANWB Fonds

Het Avonturenpad is een van de vele andere initiatieven die genomineerd zijn voor het ANWB Fonds. Dit fonds ondersteunt goede doelen in de vrije tijd en mobiliteit. Via online stemmen wordt bepaald welk initiatief een bijdrage ontvangt. Per provincie is te zien welke aanvragen er zijn. Stemmen kan tot 31 juli 2018 via https://www.anwb.nl/stem

Meer informatie over het Avonturenpad: https://www.klimenavonturenbos.nl/nieuws/project-avonturenpad-voor-rolstoelers-genomineerd-door-anwb-fonds/
 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024