Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Vrije tijd moet iedereen naar eigen keuze kunnen doorbrengen. Bijvoorbeeld naar een pretpark, concert, expositie of sportevenement. Eropuit gaan, muziek maken of zomaar wat luieren aan de waterkant. Toegankelijk, zonder belemmeringen. Met het motto ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ vraagt de Week van de Toegankelijkheid 2018 aandacht voor toegankelijk recreëren. De Week is dit jaar van 1 t/m 6 oktober.

Veel organisaties en gemeenten zetten al mooie stappen voor betere toegankelijkheid. Verschillende musea, evenementen en sportclubs geven het goede voorbeeld. Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Met de Week van de Toegankelijkheid dagen we Nederland uit om met verbeteringen te komen! Landelijk, maar zeker ook bij ú in de buurt.

Zelf aan de slag?

Laat het ons weten als u plannen heeft of wilt maken om in aanloop naar de Week in oktober te werken aan toegankelijker recreëren. Het zijn vooral de plaatselijke activiteiten door uw organisatie en in uw gemeente die het verschil kunnen maken!
Ook als u al goede voorbeelden heeft, vragen wij u om die bij de Week van de Toegankelijkheid aan te melden. Deze voorbeelden zijn belangrijk omdat we daarmee aan anderen kunnen laten wat er allemaal mogelijk is voor toegankelijke vrije tijd.

Samenwerken

De Week van de Toegankelijkheid brengt graag mensen met elkaar in contact om samen aan de slag te gaan. Voor toegankelijker recreëren is het belangrijk om samen te werken, ook met organisaties en bedrijven die actief in de vrijetijds-branche. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld: de VVV’s, musea, ANVR, natuurorganisaties of de vereniging van poppodia en festivals. De organisatie van de Week kan daarvoor contacten leggen.
Ook beschikken we over de kennis en materiaal waarmee u activiteiten voor of tijdens de Week kunt organiseren.

Meer informatie

Via onze website www.weekvandetoegankelijkheid.nl delen we goede voorbeelden en laten we zien wat mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houden we u op de komende maanden op de hoogte van alle mooie activiteiten en plannen.

De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), landelijk netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Wilt u meer weten, mail ons info@weekvandetoegankelijkheid.nl

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024