Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Dit jaar vraagt de Week van de Toegankelijkheid speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en open ontvangen.

Gewoon welkom

Op veel plekken gaat dat gelukkig gewoon goed. Maar toch ervaren mensen met een beperking nog te vaak dat ze anders ontvangen of benaderd worden dan mensen zonder beperking. En dat zien we graag veranderen. Daarom vragen we onder het motto ‘Gewoon welkom’ in de Week van de Toegankelijkheid 2022 aandacht voor sociale toegankelijkheid.

Doe je dit jaar ook (weer) mee?

We hopen dat ook dit jaar weer veel landelijke en lokale organisaties mee gaan doen aan de Week van de Toegankelijkheid. Dat kan door zelf een activiteit te organiseren waarmee je bij bijvoorbeeld politici, bij jouw gemeente of bij ondernemingen bij jou in de buurt aandacht vraagt voor toegankelijkheid. Je bent helemaal vrij in wat je organiseert. Je kunt ervoor kiezen om iets te doen rond het thema sociale toegankelijkheid, maar dat hoeft niet.

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in) en vindt ieder jaar plaats in de eerste week van oktober. De Week van Toegankelijkheid 2022 is van 3 t/m 8 oktober.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024