Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Basketballen, tafeltennissen, badmintonnen of jeu de boules spelen met een beperking: het kan allemaal in Tilburg tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen het Tilburgs Overleg Gehandicapten Organisaties (TOG) en het steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant meer aandacht vragen voor de toegankelijkheid van Tilburgse sportaanbieders.

Vereniging vinden

‘Bewegen is goed voor iedereen’, zegt Ton Kilsdonk van het TOG, ‘maar voor mensen met een beperking is het vaak moeilijk om een vereniging te vinden waar je op je eigen niveau aangenaam kunt sporten.’

Verder praten

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid zetten drie verenigingen de deuren open. Op 6 oktober kunnen mensen kijken of meedoen bij een training van High Five Rolstoel Basketball, op 7 oktober is er een open training / demonstratie tafeltennis en badminton bij Tafel Tennis Vereniging IRENE en op 8 oktober is iedereen welkom bij een training van Jeu de Boules / Petanquevereniging La Donnée. ‘Na de Week willen we gaan praten met meer verenigingen om hen te stimuleren iets te gaan doen voor mensen meteen beperking’, zegt Kilsdonk.

Samenwerking

Het TOG is al voor de zomer begonnen met de voorbereidingen. ‘We zijn gaan samenwerken met het steunpunt Aangepast Sporten, dat ook onze flyers laat printen. Verder hebben we de wethouder Sport uitgenodigd om een certificaat uit te reiken aan de drie deelnemende verenigingen. Dat gebeurt op dinsdag 6 oktober in Sportcomplex Drieburcht in Tilburg. Aan promotie heeft het TOG ook gedacht. ‘We lenen vlaggen van de Week van de Toegankelijkheid en gebruiken de flyers en posters die op de website staan van de Week.’

Foto: Rob van Esch / Shutterstock.com

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024