Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Vlaggen en spandoeken

Wil je extra aankleding voor je activiteit? Bestel dan gratis een vlag of een spandoek van de Week van de Toegankelijkheid. Toezending is gratis als je jouw activiteit ook aanmeldt op deze website.

De vlaggen zijn 1,47 m bij 70 cm.
De spandoeken zijn 2,5 m bij 44 cm.

Bestellen kan via info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Geef bij je bestelling aan:

  • Wat je wilt bestellen: een vlag of spandoek.
  • Het afleveradres is en ter attentie van wie.
  • Voor welke activiteit je het materiaal wilt gebruiken.

Na afloop ontvangen we vlaggen en spandoeken wel graag retour.

Logo Week van de Toegankelijkheid

Maak je promotiemateriaal over online berichten over de activiteit die je gaat organiseren, dan kun je daarbij het logo van de Week van de Toegankelijkheid gebruiken.

Beeldmateriaal

Wij krijgen regelmatig verzoeken om beeldmateriaal, bijvoorbeeld een foto met een voorbeeld van toegankelijkheid. Helaas hebben we geen rechten vrij beeldmateriaal. Dat geldt ook voor de beelden op deze website, die zijn niet rechten vrij en mogen daarom niet door derden gebruikt worden.

Materiaal voor activiteit over fysieke toegankelijkheid

Een activiteit over fysieke toegankelijkheid dat vaak in de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd wordt is een ervaringsparcour of een schouw. Tijdens een schouw geven mensen met een beperking of een chronische ziekte aan hoe zij de toegankelijkheid van een gebouw of evenement ervaren. Dat gebeurt meestal aan de hand van een schouwlijst. De informatie die uit de schouwlijst komt, is een goede basis om in gesprek te gaan met ondernemers of de gemeente over verbeteringen. Gebruik de korte schouwlijst Week van de Toegankeljikheid (pdf 88KB) (Wordversie Korte schouwlijst Week van de Toegankeljikheid 35 KB) Voor het schouwen van uitgaansgelegenheden kun je ook deze korte 8 punten-Checklist Uitgaan gebruiken. Meer weten over schouwen? Lees ons bericht Wat is schouwen?

Materiaal voor activiteit over digitale toegankelijkheid

Een geschikte activiteit waarmee je aandacht kunt vragen voor digitale toegankelijkheid is het testen van de toegankelijkheid van websites bij jou in de buurt. Je kunt daarvoor gebruik maken van het materiaal uit de Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk. In deze toolkit vind je onder andere:

Ga voor meer informatie over deze testen naar de Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk – Wat heb je nodig?

Je kunt ook een demonstratie geven over webtoegankelijkheid, bijvoorbeeld bij je gemeente.

Organiseer je een webinar en wil je dat die voor iedereen toegankelijk is? Lees dan vooraf dit artikel van Stichting Accessibility over Inclusieve webinars

Materiaal voor activiteit over sociale toegankelijkheid

Organiseer je een activiteit over sociale toegankelijkheid, dan kun je misschien gebruik maken van de Waaier Welkom bij (pdf 178KB)

Tips voor ondernemers

In onze handreiking Aan Tafel (pdf) geven we tips om horecazaken toegankelijk te maken. Veel tips uit de handreiking zijn ook goed bruikbaar voor andere ondernemers.

 

Heb je vragen over de materialen of heb je hulp nodig bij het organiseren van activiteiten? Neem dan contact op met info@weekvandetoegankelijkheid.nl

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024