Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kenniscentrum Groen & Handicap wil dit jaar weer de ‘Goed voor elkaar prijs’ uitreiken aan een beheerder van een bijzonder toegankelijk pad. Kent u zo’n pad? Laat het dan weten. 

Door problemen met lopen, uithoudingsvermogen, zien of begrijpen komen mensen met een handicap soms allerlei obstakels tegen tijdens wandelingen. Bijvoorbeeld een te zachte ondergrond, het ontbreken van geleidelijnen of hekken waar je met een scootmobiel of rolstoel niet door kunt.

Toegankelijke routes opzoeke

n
Kenniscentrum Groen & Handicap wil dit veranderen, onder andere door informatie over de toegankelijkheid van wandelroutes op de website te plaatsen. Mensen met een handicap kunnen zo thuis of op hun vakantieadres vooraf uitzoeken welke route aansluit bij hun mogelijkheden. Het is de ambitie van Groen & Handicap om álle toegankelijke wandelroutes via internet te publiceren. De paden worden stuk voor stuk getest door ambassadeurs van het kenniscentrum.

Wandelpad voordragen

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid reikt Groen & Handicap een prijs uit aan een beheerder van een toegankelijk wandelpad. Kent u zo’n pad, stuur dan een mail met de gegevens van het pad naar info@wandelenmeteenbeperking.nl of voer het pad in op www.wandelenmeteenbeperking.nl. Een deskundige jury kiest het winnende pad, waarna de beheerder van het pad in de Week van de Toegankelijkheid de prijs in ontvangst mag nemen.

Ambassadeurs gezocht

Kenniscentrum Groen & Handicap is ook op zoek naar ambassadeurs die die af en toe een wandelroute willen wandelen en de toegankelijkheid daarvan beschrijven en in beeld brengen. Meer informatie: http://www.wandelenmeteenbeperking.nl/ambassadeurs-gezocht.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024