Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Pretparken doen steeds meer om hun toegankelijkheid te verbeteren. Dat zegt Uitmetkorting.nl, die de toegankelijkheid van pretparken onderzocht vanwege de Week van de Toegankelijkheid. Wel blijft de informatievoorziening op de websites achter, concludeert de kortingssite.

Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl vorig jaar bleek dat driekwart van de parken online weinig tot geen informatie biedt aan bezoekers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. In 2015 is daar volgens Uitmetkorting.nl weinig aan veranderd. Desondanks nemen pretparken en andere instanties wel steeds meer initiatieven om de toegankelijkheid te vergroten. Zo organiseerde attractiepark Duinrell onlangs een familiedag samen met BOSK, een vereniging van en voor mensen met een lichamelijke beperking.

Verder verbeteren

De meeste attractieparken geven bezoekers bij binnenkomst een formulier met informatie over de toegankelijkheid van de attracties. Vaak mogen rolstoelgebruikers de uitgang als ingang gebruiken zodat de toegangsroute korter is. Pretparken blijven bezig met het verbeteren van de toegankelijkheid, constateert Uitmetkorting.nl. De Efteling heeft dit jaar het straatwerk aangepast, zodat mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten zich makkelijker en comfortabeler door het park kunnen bewegen. En vanaf 2016 gaan alle Plopsa-pretparken vegetarische én allergenenvrije gerechten aanbieden. Echter, ook hierover blijft de online informatievoorziening achter.

Overzicht toegankelijke dagjes uit 

Bent u van plan een dagje uit te gaan? Uitmetkorting.nl heeft een overzicht gemaakt van alle populaire dagjes uit in Nederland. Hier ziet u onder andere welke dagjes uit rolstoeltoegankelijk zijn, of er een rolstoel te leen is en of een begeleider eventueel korting krijgt. 

Kijk voor meer nieuws over de Week van de Toegankelijkheid op Facebook en Twitter.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024