Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De BNA, de brancheorganisatie voor architecten, voert momenteel campagne voor gebouwen die toegankelijker zijn dan het Bouwbesluit minimaal vereist. Hiermee roept de BNA architecten op een stap extra te zetten door toegankelijkheid volwaardig onderdeel te maken van de architectuur. De Week van de Toegankelijkheid is blij met deze campagne.

Oproep aan architecten

Maar hoe doe je dat; toegankelijkheid volwaardig onderdeel maken van de architectuur? Het filmpje ‘Toegankelijkheid – een oproep aan architecten’ laat verschillende voorbeelden zien. Direct al in de openingsscene zie je bijvoorbeeld hoe een architect een traplift schitterend opgenomen heeft in de architectuur van de entree van zijn gebouw.

De Week van de Toegankelijkheid juicht de campagne van de BNA uiteraard van harte toe. We roepen dan ook alle architecten op het promotiefilmpje van de BNA te bekijken. In 2,5 minuut hoor en zie je niet alleen hoe je toegankelijkheid volwaardig kunt opnemen in het ontwerp van je gebouw, maar ook waarom toegankelijkheid in elk gebouw vanzelfsprekend moet zijn. Zet ook dat architectonische stapje extra!

Geef goede voorbeelden door

Voor deze belangrijke campagne zoekt de BNA voorbeelden van mooi toegankelijke gebouwen. Ben jij een architect die al gebouwen ontwerpt die uitblinken in architectonische toegankelijkheid? Of heb je een beperking en ken je en gebouw waarbij de architect ruim en op creatieve wijze aandacht heeft geschonken aan de toegankelijkheid? Mail naar Alexander Pastoors, beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek bij de BNA.

Lees op de website van de BNA meer over de campagne voor toegankelijke gebouwen

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024