Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Het bestuur van de Jeu de Boules Vereniging heeft de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking gevraagd om te kijken hoe toegankelijk de vereniging is voor mensen met een beperking.

De Jeu de Boules Vereniging Gouda telt ongeveer 180 leden. Veel van deze leden zijn al op leeftijd en zouden daarom moeite kunnen hebben met de toegankelijkheid van het speelterrein en het clubhuis. De vereniging houdt er rekening mee dat er in de toekomst meer leden zullen zijn die afhankelijk zijn van een scootmobiel of rolstoel. Om daarop voorbereid te zijn, vroeg het bestuur aan de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) om te kijken hoe het staat met de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de gebouwen en terreinen van de vereniging.

Uit de schouw van het GAB blijkt dat mensen het clubhuis voldoende toegankelijk en bruikbaar vinden. De speelvelden zijn echter niet toegankelijk voor mensen die in een rolstoel of scootmobiel rijden. De Jeu de Boules Vereniging gaat aan de slag met de aanbevelingen van het GAB om te zorgen dat ook de speelvelden toegankelijk worden.
 
Download hieronder het rapport toegankelijkheid Jeu de Boules Vereniging Gouda

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024