Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Liefhebbers van Griekse tragedies kunnen komend weekend in Theater aan het Spui hun hart ophalen. Griekse en dove Duitse acteurs brengen een unieke muziektheatervoorstelling naar Den Haag: Bacchae Underworld. In de voorstelling wordt Grieks gesproken, is er Engelse boventiteling en worden internationale gebaren gebruikt.

Nagesprek met gebarentolk

Deze muziektheatervoorstelling is een unieke samenwerking tussen regisseur Zoe Xanthopoulou en schrijver/muzikant Nikos Ioakeim met een cast van Griekse en dove Duitse acteurs. Na de première op 7 mei is er een publiekelijk nagesprek met gebarentolk met de acteurs en makers.

Over de voorstelling

Bacchae wordt beschouwd als één van Europides beste tragedies. Maar wat als we het verhaal op een andere manier vertellen? De Griekse regisseur Zoe Xanthopoulou draait de tragedie in Bacchae Underworld om. In een wereld vol weerbarstige instincten en genoegens verschijnt een nieuwe god. Hij stelt een nieuwe levensstijl voor als de enige oplossing voor het ware welzijn van de mensen. De vreemdeling haalt de samenleving over om zich aan te passen aan dit nieuwe normaal. Maar tegen welke kosten?

Waar en wanneer?

7 en 8 mei om 20:30, Theater aan het Spui Den Haag. De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Tickets voor Bacchae Underworld via de website van Het Nationaal Theater

Meer informatie over de voorstelling op STET The English Theatre (in het Engels)

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024