Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Groep mensen onder wie een mevrouw in een rolstroel bekijken een zonnebbloemenschilderij van Van Gogh

Het Van Gogh Museum in Amsterdam besteedt met veel mooie activiteiten dit najaar aandacht aan toegankelijkheid. Niet alleen organiseert het museum rondom de Week dagen voor 70-plus, maar ook toegankelijke rondleidingen voor doven, blinden en slechtzienden. Het Van Gogh Museum wil toegankelijk zijn voor iedereen en de belemmeringen die er mogelijk zijn, met deze activiteiten wegnemen.

4 oktober 2019 Workshop Oogsten
Op 4 oktober kunt u terecht voor een schilderworkshop in het museumatelier. De workshop is onderdeel van het 70+ programma. Dit betekent kleine groepjes en extra begeleiding en voorzieningen. De workshop is van 14:00 tot 16:00 uur. Kosten: toegang & workshop 10,- of gratis met een museumjaarkaart of stadspas.
Meer informatie en aanmelden (klikbare link: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/bezoek-met-een-school-of-groep/activiteiten-voor-70-plus/workshop-oogsten-70)

Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie over uw bezoek.

4, 24, 29 oktober 2019 Van Gogh komt naar u toe: workshop Landschap & Kleur
In samenwerking met partners uit zorg en welzijn organiseert het Van Gogh Museum workshops bij u in de buurt, bijvoorbeeld in een zorglocatie, bibliotheek of buurthuis. Met een mobiel atelier komen onze museumdocenten bij u op bezoek. In de workshop Landschap & Kleur wordt aan de hand van drie landschappen verteld hoe Van Gogh met kleur een gevoel uitdrukte, een essentieel en constant element in zijn hele oeuvre. U gaat zelf aan de slag met pastelkrijt om een landschap uit de herinnering of uit dromen te tekenen. Als afsluiting wordt een expositie gehouden van het gemaakte werk en volgt een korte nabespreking. Deze workshops zijn ook goed geschikt voor mensen met een (licht)verstandelijke beperking. Meer weten? Stuur een email naar ontmoet@vangoghmuseum.nl

 En verder onder meer:

  • Donderdag 10 oktober Multi-zintuigelijke rondleiding 13 uur in het Nederlands, 14 uur in het Engels voor regulier publiek én blinden/slechtzienden.
  • Donderdag 11 oktober rondleiding in Nederlandse Gebarentaal met stemtolk voor doven/slechthorenden.

Voor meer informatie en andere data, zie: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/zien-en-doen

Of bekijk het overzicht op de website van de Week van de Toegankelijkheid: https://weekvandetoegankelijkheid.nl/evenementen/van-gogh-toegankelijk-workshops-en-rondleidingen/

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024