Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Is uw vereniging toegankelijk voor mensen met een beperking? Of kent u een vereniging die dat is? Laat het ons weten! Onder de inzendingen verloten we elke week een Welkom bij de club-vlag van de Week van de Toegankelijkheid.

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen we tijdens de 16e Week van de Toegankelijkheid laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. De Week van de Toegankelijkheid is dit jaar van 5 t/m 10 oktober.

Iedereen is welkom

In een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom. De vereniging heeft niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar organiseert ook passende activiteiten zodat echt iedereen mee kan doen. Ook is er begrijpelijke informatie. Verder is het belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat iedereen prettig met elkaar omgaat.

Hoe doet u mee?

Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die aan deze omschrijving voldoet? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin:
– welke vereniging u voordraagt
– waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient
– naam, adres en website van de vereniging.

Vlag en een vermelding

Graag ontvangen we er ook een foto bij. Elke week in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid verloten we één vlag. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op onze website en Facebook-pagina.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024