Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Hoe beleef je de Vierdaagsefeesten als je bijna niets meer kunt zien? Maak je dan nog veel mee van het feestgedruis en de vele activiteiten in de stad? Dat kunnen voorbijgangers nog tot en met 18 juli tussen 11.00 en 15.00 uur, voor de ingang van het muZIEum in Nijmegen zelf ervaren. Met een simulatiebril op of een blinddoek voor krijgen zij een kleine indruk van de wereld van blinden en slechtzienden. Voorbijgangers kunnen in gesprek met een blinde of slechtziende medewerker van het muZIEum om al hun vragen te stellen en hun ervaringen te delen.

Het muZIEum biedt bezoekers de keuze uit twee soorten belevingen. In de donkerbelevingen ervaren zij in het pikkedonker hoe het is om blind te zijn. Tijdens de Expeditie ribbelroute, een wandeling door het centrum van Nijmegen, simuleert een virtualrealitybril diverse vormen van slechtziendheid. Alle rondleidingen worden gegeven door blinde of slechtziende gidsen.

Het muZIEum is gevestigd in het stadscentrum van Nijmegen aan de Ziekerstraat 6B. In de zomervakantie is het muZIEum elke dag geopend (behalve tijdens de intocht van de Vierdaagse) van 09.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.muzieum.nl.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024