Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Accessibility verzorgt maar liefst 5 workshops in de Week van de Toegankelijkheid. De workshops zijn gevarieerd. Ze behandelen grote algemene onderwerpen, zoals bewustwording, gastvrijheid en toegankelijkheid van deur tot deur. Maar ook heel specifieke onderwerpen zoals een toegankelijk reserveringssysteem en audiodescriptie. We zetten ze alle vijf voor je op een rij.

Webinar Integrale bewustwording maandag 4 oktober

In deze online bijeenkomst neemt Accessibility je mee in de integrale toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Ze kijken naar de digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid en leggen het verschil uit tussen verschillende oogaandoeningen.

Workshop Audiodescriptie – dinsdag 5 oktober

Deze workshop gaat over wetten en normen voor toegankelijke video’s. Je leert vanuit het perspectief van de slechtziende gebruiker hoe je beelden kan beschrijven en hoe je videomateriaal kan voorzien van passende audiodescriptie.

Webinar Toegankelijk van deur tot deur – woensdag 6 oktober

In deze webinar leer je hoe mensen met een visuele beperking de weg vinden, hoe we dit gezamenlijk makkelijker kunnen maken en wat jij specifiek hierin kan betekenen. Immers begint toegankelijkheid bij bereikbaarheid.

Workshop Toegankelijk reserveren – donderdag 7 oktober

Tijdens deze online workshop ga je ontdekken wat een toegankelijk reserveringssysteem is, en krijg je een aantal tips voor het verbeteren van de toegankelijkheid ervan.

Webinar Gastvrijheid begint online – vrijdag 8 oktober

In deze interactieve webinar maak je kennis met mensen met een fysieke, cognitieve of visuele beperking die eerst online informatie willen krijgen om te weten of de locatie voor hen toegankelijk is.

Jouw activiteit ook op onze website en in onze agenda?

De workshops van Accessibility staan op deze website in onze agenda Waar is wat te doen. Activiteiten die in onze agenda staan, geven we aandacht in onze nieuwsbrief en op onze social media-kanalen. Wil je voor jouw activiteit (en voor jouw organisatie) ook deze publiciteit? Meld je activiteit dan bij ons aan.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024