Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Het team Studeren met een Functiebeperking van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert op 2 oktober – de eerste dag van de Week van de Toegankelijkheid – een lezing over studeren met Autisme Spectrum Syndroom (ASS). De lezing wordt gegeven door Birsen Basar, ervaringsdeskundige, studente aan de VU, autismecoach en ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Austisme (NVA).

Live te volgen

De  lezing zal ook live worden gestreamd én opgenomen om het voor iedereen toegankelijk te maken. Na afloop van de lezing is er een nabespreking met gastheer Gabriel (bekend van de podcast ‘Onbelemmerd leren op de VU’ – zie hieronder) en een panel van studenten en medewerkers.

Op de kaart gezet

Het team Studeren met een functiebeperking heeft deze lezing bij ons aangemeld en is daarom te vinden op onze agenda en kaart.  Zet jouw activiteit ook op de de kaart. Meld je activiteit hier aan. Ook de rest van de week zal  het team Studeren met een functiebeperking aandacht vragen voor toegankelijkheid op de VU.

Podcast Onbelemmerd leren op de VU

Hierboven wordt hij al even genoemd: de podcast ‘Onbelemmerd leren op de VU’. Deze podcastserie gaat over inclusief en toegankelijk studeren en is gemaakt door  het VU-projectteam Studeerbaarheid (onderdeel van het VU-meerjarenprogramma Studeren met een Functiebeperking).

In de podcast bespreekt gastheer Gabriel de stip aan de horizon inclusief studeren in het hoger onderwijs. Hij gaat hierover in gesprek met verschillende stakeholders en belanghebbenden in het onderwijs binnen én buiten de VU. In de podcast is aandacht voor het studeren met een functiebeperking, neurodiversiteit en/of chronische ziekte.  De derde aflevering gaat – net als de lezing in de Week van de Toegankelijkheid – over studeren met autisme.

Luister hier de podcast ‘Onbelemmerd leren op de VU‘ (je gaat naar Spotify):

Meer over het Studeren met een functiebeperking op de VU

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024