Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid ‘Aan tafel’ is op de eerste plaats natuurlijk gewoon leuk. Samen eten is gezellig. Maar er zit ook een serieuze kant aan.

Zonder belemmeringen

We vragen aandacht voor het feit dat mensen met een beperking of chronische ziekte zonder belemmeringen moeten kunnen uitgaan, uit eten of even wat drinken in een café.  

Duidelijk is dat het niet alleen gaat om fysieke toegankelijkheid (trapjes, deuren, drempels), maar ook om zaken als bereikbaarheid, gastvrijheid en goede informatie – over bijvoorbeeld gebruikte ingrediënten in het eten. 

Bouwstenen schouwlijst

Als input voor een nieuwe schouwlijst speciaal voor de horeca, willen we horen wat van belang is voor mensen met uiteenlopende beperkingen en chronische ziekten om net als anderen gewoon ‘mee te kunnen eten’. Wat zijn uw goede of juist slechte ervaringen? Wat maakt de horeca toegankelijk of juist ontoegankelijk? Wat zijn goede voorbeelden van toegankelijkheid?

Aarzel niet om ons te laten weten wat voor u van belang is. Dat kan via email: info@weekvandetoegankelijkheid.nl of via facebook.com/weekvandetoegankelijkheid

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024