Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Vandaag, 4 oktober 2021, is de Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. Deze week is er overal in het land en online van alles te doen. Activiteiten die bij ons zijn aangemeld staan op onze agenda Waar is wat te doen.

Ter inspiratie lichten we nog een paar activiteiten voor je uit.

In Vught is elke dag iets te doen

De gemeente Vught organiseert een uitgebreid programma in de Week van de Toegankelijkheid. Wethouder Van de Ven opent de Week in Vught. Vervolgens staan op het programma: een wandeling voor alle zintuigen, wandelvoetbal, een belevingscircuit en creatieve workshops.
Week van de Toegankelijkheid in Vught

Test restaurants op rolstoeltoegankelijkheid

Stichting Toegankelijk Uit Eten roept mensen op om deze week horecagelegenheden te testen op rolstoeltoegankelijkheid. Wil je meedoen, gebruik dan de online checklist van Stichting Toegankelijk Uiteten.
Stichting Toegankelijk Uit Eten in de Week van de Toegankelijkheid

Inclusie Quiz op scholen in Roermond

Gemeente Roermond legt dit jaar in de Week van de Toegankelijkheid de focus op bewustwording. En omdat ook onderwijs voor de stad een belangrijk thema is, organiseert de gemeente samen Inclusionlab op vier scholen een quiz voor leerlingen van groep 8 en brugklassen.
Op scholen in Roermond

Gamen voor iedereen

Op de agenda van de Week staan twee activiteiten over gamen, een op locatie en een online. Op dinsdag 5 oktober organiseert CrippleX Entertainment het gratis toegankelijke evenement ‘Gamen zonder drempels’. En op vrijdagavond 8 oktober kun je online met HiPerks Gameavond de Week knallend afsluiten.

Rondleiding Van Gogh Museum in gebarentaal

Op 8 oktober organiseert het Van Gogh Museum een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal langs de vaste collectie. De rondleiding is gratis voor bezoekers met een geldig ticket voor het museum. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (twee werkdagen voorafgaand aan de rondleiding).
Rondleiding Van Gogh Museum

Workshop De Toegankelijke Stad voor jonge ontwerpers

Jong BNSP en Young NVTL organiseren samen met vrijwilligers van het gehandicaptenplatform ‘s-Hertogenbosch een ervaring- en brainstormmiddag voor jonge ontwerpers van de openbare ruimte (stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en planologen).
De Toegankelijke Stad

Waar is wat te doen?

Alle aangemelde activiteiten vind je in onze agenda Waar is wat te doen.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024