Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert het Solgu op donderdag 9 oktober in samenwerking met het Gregoriuscollege en de Mytylschool in Utrecht het project ‘Openbaar Vervoer voor iedereen toegankelijk?’. Zo’n 30 leerlingen checken in gemengde groepjes het busvervoer van Q-Buzz op toegankelijkheid. De leerlingen, in de leeftijd van 16 – 20 jaar, doen dit als maatschappelijke stage.

In de Week van de Toegankelijkheid, van 6 tot 10 oktober, starten de leerlingen maandag met een instructiemiddag op de mytylschool. Ze stellen dan zelf de checklist samen die zij gaan gebruiken om de toegankelijkheid in het OV te testen.
Daarna gaan de leerlingen de gymzaal in, en kunnen ze rolstoeloefeningen doen. Ondermeer krijgen ze dan instructie hoe je veilig een bus in- en uit kunt stappen met een rolstoel.
Tegelijkertijd is de instructiemiddag een mooi moment voor de leerlingen om elkaar alvast te leren kennen. De groepjes worden namelijk samengesteld uit leerlingen van twee scholen: het Gregoriuscollege en de Mytylschool (een school voor leerlingen met een motorische beperking).

Programma 

De OV-check op donderdag 9 oktober vindt plaats op buslijn 12 en 41 tussen stadion Galgenwaard en Sterrenwijk in Utrecht.

12.30 uur Start vanaf de mytylschool: groepjes leerlingen lopen naar de bushalte Galgenwaard, waarna ze of op bus 12 of 41 stappen.
13.00 uur Groepjes komen aan bij buurthuis Sterrenzicht, waar de leerlingen de checklist invullen en iets te eten en drinken krijgen. Ze kunnen ook opmerkingen plaatsen op de KLAAG- en JUBELmuur in de zaal.
14.00 uur Groepjes gaan weer terug naar stadion Galgenwaard, waarna ze teruglopen naar de mytylschool.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024