Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

gekleurde microfoons op een rij

De Week van de Toegankelijkheid is in volle gang. Veel activiteiten weten de aandacht van de media te trekken. En daar zijn we blij mee, want daar is het toch vooral om te doen: aandacht voor digitale toegankelijkheid.

“Ik durf het bijna niet te zeggen”

Op de eerste dag van Week geeft Illya Soffer, directeur van Ieder(in), een interview voor NH Radio Noord. Interviewster June wil graag weten hoe het gesteld is met de digitale toegankelijkheid in Nederland. Illya Soffer: “Nou, er is vorige week een rapport verschenen dat aantoont dat – ik durf het bijna niet te zeggen – dat maar 1 procent van alle overheidswebsites écht helemaal toegankelijk zijn voor mensen die blind of doof zijn, of die hun handen niet kunnen gebruiken of een verstandelijke beperking hebben. Eén procent maar!”

Beluister hier het hele interview of lees hier het transcript van het interview – docx 26 Kb

Jeugdjournaal over de vloer

We hebben er al een bericht over gemaakt, maar noemen het hier graag nog een keer: het Verzetsmuseum Junior heeft het Jeugdjournaal over de vloer gehad. Dat resulteerde in een mooie en sterke reportage, waarin Mireille (15 jaar, blind) en Li (10 jaar, doof)  heel duidelijk uitleggen wat ze nodig hebben om ook een museum te kunnen bezoeken. Bekijk hier de reportage (zonder ondertiteling). Wil je kijken met ondertiteling? Kijk dan hier (start op 10.57 minuten, bij instellingen ondertiteling aanzetten).

Zo verbeter je de digitale toegankelijkheid

Stadszaken interviewt Claartje Sadée, beleidsmedewerker digitale toegankelijkheid bij Ieder(in), over hoe overheidsorganisaties aan de slag kunnen gaan met digitale toegankelijkheid. Sadée verzorgde deze week twee webinars over dit onderwerp. Sadée: “Goed beleid start met bewustwording.”

Lees hier het interview in Stadszaken

In lokale media

Ook lokale media berichten over de Week van de Toegankelijkheid. Een kleine willekeurige selectie:

Op social media

En ook op social media wordt de Week volop gedeeld, geliked en ge(re)tweet: #WeekVanDeToegankelijkheid #WvdT2020
Facebook
Twitter

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024