Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In Winsum (Groningen) waren ze er al vroeg bij vandaag. Om 9 uur verzamelden belangstellenden zich op de parkeerplaats van Albert Heijn om vervolgens samen te beginnen aan de clubtour.

Burtsportcoach Nik Poortinga organiseerde de clubtour samen met enkele clubs in de gemeente Winsum en het lokale VN panel (in oprichting). Tijdens de clubtour wordt de toegankelijkheid van clubs door de aanstaande panelleden en andere belangstellenden ervaren en bestudeerd. Er worden gesprekken gevoerd over wat het voor een club betekent als mensen met een handicap mee willen doen en ook wat meedoen betekent als je een handicap hebt.

Gratis handreiking

Het doel van de tour is om het bewustzijn te vergroten van de drempels die er voor mensen met een handicap zijn om mee te doen aan het verenigingsleven. Voor deelnemers ligt een gratis handreiking klaar van de Week van de Toegankelijkheid die helemaal in het teken van toegankelijke verenigingen staat.

Zaterdagmiddag

Maandagochtend ging de tour langs fitnesscentrum Veldwijk en cultureel centrum De Blauwe Schuit. Zaterdagmiddag 10 oktober is er een tweede clubtour, met een bezoek aan Dorpshuis Baflo en Voetbalvereniging Viboa. Iedereen is welkom om mee te doen, met of zonder beperking.

Kijk voor meer nieuws over de Week van de Toegankelijkheid op Facebook en Twitter.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024