Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

De Week van de Toegankelijkheid 2023 zit er weer op. Overal in het land werd weer aandacht besteed aan toegankelijkheid. Van klein tot groot. Lokaal, regionaal of landelijk. Online, offline of gecombineerd. In dit websitebericht delen we een kleine selectie van verschillende activiteiten waarmee we Nederland hebben laten zien dat toegankelijkheid loont!

Videoserie Maak Nederland toegankelijk!

Samen met filmmaker Mari Sanders daagden we 3 jongeren met een beperking uit om in 6 uur zoveel mogelijk toegankelijk te maken. Iedere dag volgden we Casper, Feng en Mirthe in hun missie Nederland toegankelijker te maken. Afleveringen gemist? Bekijk ze hier terug: Maak Nederland toegankelijk! – Week van de Toegankelijkheid.

Online en offline, lokaal en landelijk

Een greep uit de vele en diverse activiteiten van afgelopen Week:

Ook gemeenten deden weer actief mee

De Week in de media

Lokaal en landelijk was er weer veel media-aandacht voor de activiteiten die in het land georganiseerd werden.

Lokaal in het nieuws

Landelijke aandacht

En nog veel meer!

Er waren nog veel meer activiteiten, (web)artikelen en video’s. We kunnen ze onmogelijk hier allemaal benoemen. Check daarom zelf op sociale media wat er nog meer is gedaan, gebeurd en georganiseerd op hashtags:
#WvdT2023
#WeekVanDeToegankelijkheid
#ToegankelijkheidLoont
#MaakNederlandToegankelijk

Tot volgend jaar

We kijken vol trots terug op weer een mooie Week van de Toegankelijkheid! Het thema leeft enorm en het blijft nodig om aandacht te vragen voor meer en betere toegankelijkheid. In 2024 is De Week van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober.

We bedanken iedereen die dit jaar heeft meegedaan van harte! Jullie deelname, inbreng en enthousiasme maken de Week van de Toegankelijkheid tot een succes.

Tot volgend jaar!

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024