Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Tot en met de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) is het elke vrijdag vlaggendag. Iedereen kan een toegankelijke vereniging voordragen die een vlag verdient.

PHDES

Op vrijdag 25 september ging de vlag naar sportvereniging PHDES in Landgraaf. ‘PHDES is een sportvereniging die mensen met een beperking welkom heet bij de club’, vertelt Jorien Keulen, die de sportvereniging voordroeg namens de Toegankelijkheidsdag in Landgraaf. Zo heeft PHDES heeft binnen de jazzdansafdeling een dansgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking en kinderen met gedragsproblematiek met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 12 jaar.

‘Maar PHDES denkt niet alleen aan de eigen club’, vertelt Keulen. ‘Op 7 oktober geeft de vereniging de bezoekers van de Toegankelijkheidsdag uitleg over het omgaan met mensen die een beperking hebben. Ook maken ze hierover een flyer met Zuyd Hogeschool. Door de inzet van PHDES kan het verenigingsleven voor mensen met een beperking toegankelijk worden.’

Sv Valkenswaard

Sv Valkenswaard kreeg de vlag cadeau op vrijdag 18 september. De club werd voorgedragen door Willem-Jan Schampers. 'Al vele jaren hebben we een G-team binnen onze club. Ooit een 'wild' initiatief, maar inmiddels geheel geïntegreerd in de vereniging. De leden van dit 'bijzonder' elftal worden op handen gedragen, hebben eigen begeleiding, sponsors en toernooi en helpen ook nog eens mee bij diverse evenementen. Kortom: naast voetbal (prestatief en recreatief) voor mannen, vrouwen en jeugd (jongens en meisjes), is Sv Valkenswaard ook een club die het G-voetbal hoog in het vaandel heeft staan!'

Ook meedoen?

Elke week in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid geven we een vlag cadeau. De eerste twee ‘Welkom bij de club’-vlaggen gingen naar sportclub Litac in Lichtenvoorde en Handboogvereniging Noorderpijl in Leek.

Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die goed toegankelijk is en waar iedereen zich welkom voelt? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin:
– welke vereniging u voordraagt
– waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient
– naam, adres en website van de vereniging.

Graag ontvangen we er ook een foto bij. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op onze website en Facebook-pagina.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024