Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Voorall reikt op 5 oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid de ‘Haagse Pluim’ uit aan de meest favoriete Haagse wijk gekozen door mensen met een beperking. Inwoners van Den Haag kunnen nog tot 19 september hun stem uitbrengen.

Stemmen van inwoners en onafhankelijke jury

Waar woon of recreëer je het prettigst? Waar winkel je het makkelijkst? In welke wijk voel je je het meest welkom? Waar ervaar je de meeste hulp? Of waar kan je juist het meest zelfstandig je dingen doen? Waar kom je het minste obstakels tegen? Of waar kun je het beste met het openbaar vervoer komen? Allemaal factoren die voor mensen met een beperking bepalend kunnen zijn om vrij en zelfstandig in een wijk te kunnen wonen en verblijven.

Behalve de stemmen van inwoners is er ook een onafhankelijke jury bestaande uit Hagenaars met een beperking die op basis van toegankelijkheidscriteria punten gaat verdelen. De wijk die de meeste stemmen krijgt, mag zich een jaar lang de meest toegankelijke wijk van Den Haag noemen. De stadsdeeldirecteur van de favoriete wijk krijgt uit handen van de jury de Haagse Pluim.

Nog meer prioriteit

Na de prijsvraag worden de reacties van inwoners gebundeld en ter inspiratie bij alle stadsdeeldirecteuren onder de aandacht gebracht. Voorall hoopt hiermee dat sociale toegankelijkheid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen nog meer prioriteit krijgen zodat inwoners met een beperking in het dagelijks leven minder barrières ervaren.

Meer over de Haagse Pluim lees je op de website van Voorall

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024