Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid was er in Salland van alles te doen. Alle verenigingen die aangepast sporten aanbieden, stelden hun trainingen open. Zo kon iedereen die dat wilde kennismaken met het brede sportaanbod in de regio. Want maar liefst veertien verenigingen hebben een speciaal aanbod en er kan gekozen worden uit dertien verschillende takken van sport.

Door Kees van Hoof van Iedereen Actief

De afgelopen anderhalf jaar heeft de sportcarrousel gedraaid in Salland. Een geweldige manier om mensen enthousiast te maken voor sporten. De carrousel komt – met een aanhanger vol sportattributen – op elke gewenste locatie: op school, bij een zorgaanbieder of een werkgever. Leerlingen, cliënten of werknemers kunnen kennis maken met een groot aantal sporten. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat mensen vervolgens lid worden van een vereniging en blijven sporten. De Sportcarrousel heeft in de anderhalf jaar van haar bestaan maar liefst 2500 kinderen en volwassenen in aanraking gebracht met sport en is op ruim twintig evenementen actief geweest.

Speciale Iedereen Actief Krant

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op 5 oktober bij TTV Swift was de roep om regionale verbindingen duidelijk te horen. Samenwerken is de enige mogelijkheid om Aangepast Sporten goed op de kaart te zetten. Het programma Iedereen Actief zet zich in voor deze samenwerking. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt ‘Iedereen Actief’ duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties).

De drie wethouders van sport Olst – Wijhe, Raalte en Deventer: Anton Bosch, Gosse Hiemstra en Liesbeth Grijsen kregen – in een speciaal kistje – een aantal kranten mee, om ze in hun netwerk aan de man/vrouw te brengen en zo Aangepast Sporten (nog) meer onder de aandacht te brengen. En zo laat Salland weten dat iedereen welkom is bij de club!

Woont u niet in Salland? Dan kunt u de Speciale Iedereen Actief krant ook online bekijken.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024