Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Praat, denk mee en laat u inspireren over het toegankelijk maken van verenigingen tijdens onze regionale netwerkbijeenkomsten. Dit jaar organiseren we er zes in zes verschillende plaatsen. Alle vinden nog voor de zomer plaats (mei, juni, juli). U kunt zich er nu voor aanmelden.

Vijf van de zes netwerkbijeenkomsten zijn ingepland het gaat om de volgende data en plaatsen
21 mei Oosterhout
4 juni    Peel en Maas
8 juni    Amsterdam
16 juni  Almere
30 juni  Deventer

Alle zijn ’s avonds van 19:00 uur tot 22:00 uur, uiteraard in goed toegankelijke locaties. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven als u extra ondersteuning of aanvullende hulpmiddelen nodig heeft.

Inspireren, informeren en verbinden

Tijdens de netwerkbijeenkomsten bespreken we met elkaar hoe met toegankelijkheid een win-win situatie kan worden gecreëerd: voor de verenigingen en voor mensen met een beperking. De Week van de Toegankelijkheid zorgt tijdens de netwerkbijeenkomsten voor inspirerende voorbeelden. De deelnemers en sprekers gaan met elkaar in gesprek over de kansen die er zijn om verenigingen nog uitnodigender te maken voor mensen met beperkingen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer:
Hoe kunnen mensen met een beperking aandacht vragen voor de drempels die zij ervaren? 
Wat kan een vereniging doen om toegankelijker te worden voor mensen met een beperking?
Hoe kan een gemeente deelname aan het verenigingsleven bevorderen? 

Uitnodiging voor de netwerkbijeenkomsten

Voor elke netwerkbijeenkomst is er een aparte uitnodiging, met meer informatie over het programma en een link naar het aanmeldformulier:

Oosterhout 

Peel en Maas 

Amsterdam 

Almere

Deventer (uitnodiging nog niet gepubliceerd)

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024